Har du brug for rådgivning?

Har du brug for hjælp - klik her

Lejernes Landsorganisation er en sammenslutning af selvstændige afdelinger, hvor man som medlem kan få råd, vejledning og assistance. Lejernes Landsorganisation er en medlemsorganisation. Vi modtager ikke offentlig støtte. Vores mulighed for at være til rådighed for dig og andre lejere bygger derfor på medlemskab.

 

25-09-2018

Ulovlige generalforsamlinger i fire lokalafdelinger – LLO nægtet adgang og truet med politiet

I alt fire LLO-lokalafdelinger forsøger at udmelde sig af LLO. På trods af LLO's vedtægtsmæssige ret til deltagelse i hele mødet, blev vi kun givet adgang i få minutter og dermed frataget retten til fuld deltagelse og indsigt. Dette alene gør afholdelserne ugyldige.

Læs mere nedenfor, hvor Landsorganisationen kommer med et oprids af de fire forløb.

 

Vedrørende LLO Randers/Djurslands ekstraordinære generalforsamling den 13. september 2018 med henblik på udmeldelse af LLO.

                                                                                                                                                                                                             Landssekretariatet d. 24. september 2018

Den 13. september 2018 mødte LLO op til en indkaldt ekstraordinær generalforsamling i den lokale LLO afdeling i Randers/Djursland. Vores deltagelse var anmeldt, ved et brev til både bestyrelsen for afdelingen, samt til afdelingens advokat, Mads Petersen. 

Ikke desto mindre blev LLOs repræsentanter mødt i døren og nægtet adgang af afdelingsformand Henrik Søgaard Laursen, næstformand Kurt Jensen og kasserer Dorthe Kruse. Henrik Søgaard Laursen fremførte - i strid med vores love - at Landsorganisationens tilstedeværelse kunne begrænses til det konkrete punkt, der handlede om udmeldelse af LLO og han oplyste, at vores taletid under punktet ville være 3 minutter, hvorefter LLO skulle forlade mødet, da ordensmagten ellers ville blive tilkaldt!

Ovenstående opførsel er ikke blot udemokratisk og dybt usympatisk, den er i klar strid med LLOs love. Landsorganisationen har ifølge lovene fuld adgang til generalforsamlingen og deltagelse og taleret kan ikke på denne måde begrænses.

 

  • At en lokal bestyrelse ønsker at melde LLO-medlemmer ud af LLO, er en alvorlig handling og en handling, der har krav på en seriøs og ordentlig debat, hvad 3 minutter - selv med den bedste vilje og de bedste talegaver - næppe kan siges at være!

 

  • Og en sådan eventuel udmeldelse skal - naturligvis - foretages efter lovene i LLO. Og det betyder, at landsorganisationen skal have mulighed for at sikre sig, at generalforsamlingen bliver korrekt afholdt; f.eks. at der ved mødets start bliver redegjort for, hvordan generalforsamlingen er indkaldt, og at alle medlemmer faktisk er indkaldt.

 

  • Herudover betyder efterlevelse af vores love, at landsorganisationen skal have en mulighed for at tale medlemmernes og LLOs sag under hele mødet - og ikke bare i 3 minutter – og ikke under trusler om polititilkaldelse…

 

  • Og endeligt skal landsorganisationen, selvfølgelig have mulighed for, ved selvsyn at konstatere, om udmeldelsen bliver korrekt vedtaget.

 

Og netop derfor, kan hverken deltagelse eller taleret gyldigt begrænses - af hverken bestyrelsen eller dirigenten (næstformand Kurt Jensen) – således, som det desværre skete på mødet i Randers/Djursland.

LLO anerkender derfor ikke generalforsamlingen den 13. september i Randers/Djursland og anerkender derfor heller ikke de beslutninger der blev truffet.

LLO opfordrer hermed LLO Randers Djursland v./ Formand Henrik Søgaard Lauersen og resten af bestyrelsen, til øjeblikkeligt at trække den ulovlige indkaldelse til endnu en ekstraordinær generalforsamling den 27. september 2018 tilbage. 

 

På LLO – Lejernes Landsorganisations vegne

Helene Toxværd

Landsformand

 

 

Vedrørende LLO Esbjergs ekstraordinære generalforsamling den 13. september 2018 med henblik på udmeldelse af LLO.                                                                                                                                                                                    

Landssekretariatet d. 24. september 2018

Den 13. september 2018 mødte LLO op til en indkaldt ekstraordinær generalforsamling i den lokale LLO afdeling i Esbjerg. Vores deltagelse var anmeldt, ved et brev til både bestyrelsen for afdelingen, samt til afdelingens advokat, Mads Petersen. 

Da LLOs repræsentanter ankom til mødet ½ time før start, blev de lukket ind, men kun for at få fortalt af formand Marianne Petersen, at vi skulle forlade mødet igen, hvilket vores repræsentanter – med henvisning til LLOs love – nægtede. Da klokken blev 18.00 blev dørene låst og mødet gik i gang.

Bestyrelsesmedlem Benny P. Christensen blev valgt som dirigent. Der var fremmødt 7 personer incl. bestyrelsen, men dirigenten fandt ikke anledning til bemærkninger, da et medlem under formalia kunne oplyse, ikke at have modtaget nogen indkaldelse. Efterfølgende har vi i Landssekretariatet modtaget flere henvendelser fra medlemmer, der heller ikke har fået indkaldelse til mødet, men disse er, af formand Marianne Pedersen blevet oplyst om, at det ”sikkert skyldes postvæsenet…”.

Under mødet kom det endvidere frem, at der var modtaget 6 såkaldte ”brevstemmer”.

Til det oplyste landsorganisationens repræsentanter, at LLOs love og LLO Esbjergs vedtægter ikke giver mulighed for at brevstemme, hvorfor man ikke ville kunne tælle disse ”brevstemmer” med.

Efter en til tider ophedet diskussion og debat, hvor landsorganisationens repræsentanter gang på gang blev afbrudt og forsøgt frataget ordet, blev forslaget om udmeldelse af LLO sat til afstemning.

Afstemningen blev 3 – 3 (et medlem havde forladt mødet), hvorfor bestyrelsens forslag alene efter almindelige afstemningsregler var faldet. Men da lovene kræver ikke bare almindeligt flertal, men kvalificeret flertal (på 3/5 af de afgivne stemmer) ved en afstemning om udmeldelse, var der ingen tvivl om udfaldet – forslaget var faldet. Og ville fortsat være det, selv efter formand Marianne Pedersens overvejelser om, hvorvidt man kunne lade hendes (formands)stemme tælle dobbelt - noget LLO bemærkede ikke ville været lovligt i henhold til vedtægterne!

Efterfølgende har LLO fået underretning om, at man alligevel – og trods den manglende mulighed i lovene – har medtalt de 6 brevstemmer, og derfor nu mener, at medlemmerne har stemt for en udmeldelse!

Dette er ikke rigtigt - og vi skal derfor understrege, at LLO

 

  • ikke anerkender, at det på generalforsamlingen den 13. september i Esbjerg skulle være besluttet at udmelde de lokale LLO-medlemmer af LLO

 

  • og at LLO derfor heller ikke anerkender indkaldelsen til en ny ekstraordinær generalforsamling.

 

LLO opfordrer derfor LLO Esbjerg v./ formand Marianne Pedersen og resten af bestyrelsen, til øjeblikkeligt at trække den ulovlige indkaldelse til endnu en ekstraordinær generalforsamling tilbage. 

 

På LLO – Lejernes Landsorganisations vegne

Helene Toxværd

Landsformand

 

 

Vedrørende LLO Vestsjællands ekstraordinære generalforsamling den 13. september 2018 med henblik på udmeldelse af LLO.

Landssekretariatetd. 24. september 2018

Den 13. september 2018 mødte LLO op til en indkaldt ekstraordinær generalforsamling i den lokale LLO afdeling i Vestsjælland. Vores deltagelse var anmeldt, ved et brev til både bestyrelsen for afdelingen, samt til afdelingens advokat, Mads Petersen. 

Ikke desto mindre blev LLOs repræsentanter mødt i døren og nægtet adgang af afdelingsformand Pia Larsen. Pia Larsen fremførte i strid med vores love, at Landsorganisationens tilstedeværelse kunne begrænses, til det konkrete punkt, der handlede om udmeldelse af LLO og hun oplyste, at vores taletid under punktet ville være 3 minutter, hvorefter vi skulle forlade mødet!

Ovenstående opførsel er ikke blot udemokratisk, den er i klar strid med LLOs love.

Landsorganisationen har ifølge lovene fuld adgang til generalforsamlingen og deltagelse og taleret kan ikke på denne måde begrænses.

  • At en lokal bestyrelse ønsker at melde LLO-medlemmer ud af LLO, er en alvorlig handling og en handling, der har krav på en seriøs og ordentlig debat, hvad 3 minutter - selv med den bedste vilje og de bedste talegaver - næppe kan siges at være!

 

  • Og en sådan eventuel udmeldelse skal - naturligvis - foretages efter lovene i LLO. Og det betyder, at landsorganisationen skal have mulighed for at sikre sig, at generalforsamlingen bliver korrekt afholdt; at der f.eks. ved mødets start bliver redegjort for, hvordan generalforsamlingen er indkaldt og at alle medlemmer rent faktisk er indkaldt.

 

  • Herudover betyder efterlevelse af vores love, at landsorganisationen skal have en mulighed for at tale medlemmernes og LLOs sag under hele mødet - og ikke bare i 3 minutter – og ikke under trusler om at blive smidt ud…

 

  • Og endeligt skal landsorganisationen selvfølgelig have mulighed for ved selvsyn at konstatere, om udmeldelse bliver korrekt vedtaget.

 

Og netop derfor, kan hverken deltagelse eller taleret gyldigt begrænses - af hverken bestyrelsen eller dirigenten, advokat Maria K. Berth – således, som det desværre skete på mødet Vestsjælland.

LLO anerkender derfor ikke generalforsamlingen den 13. september i Vestsjælland og anerkender derfor heller ikke de beslutninger der blev truffet.

LLO opfordrer hermed LLO Vestsjælland v./ afdelingsformand Pia Larsen og resten af bestyrelsen til øjeblikkeligt at trække den ulovlige indkaldelse til en ny ekstraordinær generalforsamling den 27. september 2018 tilbage.

 

På LLO – Lejernes Landsorganisations vegne

Helene Toxværd

Landsformand

 

 

Vedrørende LLO Aarhus ekstraordinær generalforsamling den 13. september 2018 med henblik på udmeldelse af LLO.

                                                                                                                                                                                                            Landssekretariatetd. 24.september2018   

                                                                                                                                        Den 13. september 2018 mødte LLO op til en indkaldt ekstraordinær generalforsamling i LLO Aarhus. Vores deltagelse var anmeldt, ved et brev til både bestyrelsen for afdelingen, samt til afdelingens advokat, Mads Petersen. 

Ikke desto mindre blev LLOs repræsentanter mødt i døren og nægtet adgang af advokat Mads Petersen, der kunne oplyste, at dette ”var efter instruks” fra bestyrelsen. Advokat Mads Petersen fremførte i strid med vores love, at Landsorganisationens tilstedeværelse kunne begrænses til det konkrete punkt, der handlede om udmeldelse af LLO, ligesom han oplyste at LLOs taletid under punktet ville være 5 minutter, hvorpå vi skulle forlade mødet.

Ovenstående er ikke blot udemokratisk og usympatisk, det er i direkte strid med LLOs love. Landsorganisationen har ifølge lovene fuld adgang til generalforsamlingen og vores deltagelse og taleret kan ikke på denne måde begrænses:

  • At en lokal bestyrelse ønsker, at melde LLO-medlemmer ud af LLO, er en alvorlig handling og en handling, der har krav på en seriøs og ordentlig debat – hvad 5 minutter – selv med de bedste talegaver - næppe kan siges at være

(heller ikke, selv om vi endte med, at ”få lov” til at tale ca. 20 minutter!).

  • En sådan eventuel udmeldelse skal - naturligvis - foretages efter lovene i LLO.

 

  • Det betyder, at landsorganisationen skal have mulighed for at sikre sig, at generalforsamlingen bliver korrekt afholdt; at der f.eks. ved mødets start bliver redegjort for, hvordan generalforsamlingen er indkaldt og at alle medlemmer rent faktisk er indkaldt.

 

  • Herudover betyder efterlevelse af vores love, at landsorganisationen skal have en mulighed for at tale medlemmernes og LLOs sag under hele mødet - og ikke bare i få minutter og under trussel om, at blive smidt ud.

 

  • Og endeligt skal LLO selvfølgeligt have mulighed for ved selvsyn at konstatere, om udmeldelsen bliver korrekt vedtaget.

 

Og netop derfor, kan hverken deltagelse eller taleret gyldigt begrænses - af hverken bestyrelsen eller dirigenten – således, som det desværre skete på mødet, fra advokat Mads Petersens side, der fungerede som dirigent. 

LLO anerkender derfor ikke generalforsamlingen den 13. september i Aarhus og anerkender derfor heller ikke de beslutninger, der blev truffet.

LLO opfordrer på denne baggrund LLO Aarhus v./ Formand Nini Kristensen og resten af bestyrelsen til øjeblikkeligt at trække den ulovlige indkaldelse til en ny ekstraordinær generalforsamling den 27. september 2018 tilbage. 

 

På LLO – Lejernes Landsorganisations vegne

Helene Toxværd

Landsformand

Tilbage

Accepter cookies fra denne hjemmeside

Denne hjemmeside anvender cookies til at følge din adfærd og forbedre brugeroplevelsen på siderne

Du kan altid slette cookies via indstillingerne i din browser